Меню Затваряне

ПРИВЕТСТВИЕ – А. Костова

140 ГОДИНИ !  Малцина се радват на достолепната възраст на орлите, но ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”- гр. Сливен днес празнува своя 140 годишен юбилей!

Сред клоните на дърветата, като пролетен зелен полъх  се  е сгушило „нашето” любимо училище. Години наред, то приютява в слънчевите си стаи смеха и игрите на децата и разкрива пред тях загадките на Знанието и Света.

Тук са били първите стъпки и трепети на множество артисти, творци, спортисти, хора на науката. Тук 140 години светлината на словото на Светите братя огрява стотици детски сърца. Тук…..

Навярно всеки един от нас, би могъл да каже това за своето училище, но какво прави ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”- гр. Сливен, специално?

За мен са всички онези хора, които посрещат децата ни, които бършат сълзите им, които ги водят за ръка в първите и трудните моменти, които са тяхното второ семейство…

Тези, които ги мотивират, вдъхновяват и учат да крачат уверено напред без да се страхуват, да искат, да не се отказват и да могат.

Всички онези, които отдават сърцето си, това училище да „е било, да е и да пребъде”!

Те са хората, които ми помогнаха да усетя „училищния дух на Девето” и магията на учителското призвание.

Те са моите колеги!!!

ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”- гр. Сливен е училище, в което не заглъхва шумната детска глъчка, защото има кой всяка сутрин с любов да отваря вратите на знанието и щастието.

Затова в този прекрасен празничен ден, искам да Ви пожелаем – аз, а вярвам и всички ваши възпитаници, приятели, колеги, родители:

Бъдете здрави, вдъхновени и благословени в своя благороден път!

Нека заедно посрещаме още много празници и юбилеи в това китно училище и съхраним в душите и ума си делото на Светите братя!

ЧЕСТИТ 140 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ!